Oktoberbrev till Botans vänner 2021

Jättevallmo (Papaver Orientale-Gruppen). Foto: Dan Abelin.

Jät­te­vall­mo (Papa­ver Ori­en­ta­le-Grup­pen). Foto: Dan Abelin.

Hös­tens fär­ger har utveck­lats vida­re sedan vår vis­ning på det­ta tema för någ­ra vec­kor sedan, då Sofie Olofs­son visa­de och berät­ta­de för rekord­många del­ta­ga­re. Rekord är det ock­så för Botans vän­ner, då vi vid senas­te sty­rel­se­mö­tet fick veta att vi har nått 500 med­lem­mar. Vi väl­kom­nar alla nytill­kom­na Botanvänner.

Visning om kompostering 3 november

Ons­da­gen den 3 novem­ber med start kloc­kan 15.00 får vi lära oss mer om kom­po­ste­ring av Julia Borg, inten­dent, och Kata­ri­na Löth­man Kaliff, träd­gårds­tek­ni­ker. Som van­ligt sam­ling utan­för buti­ken, ing­en för­an­mä­lan, gra­tis för med­lem­mar och 50 kr för gäster.

Julutställning om frön i växthuset

Tra­di­tio­nellt invigs årets julut­ställ­ning förs­ta advent, d.v.s. sön­da­gen den 28 novem­ber. Botans vän­ner inbjuds att se utställ­ning­en innan växt­hu­set öpp­nas för all­män­he­ten och väl­kom­nas redan kloc­kan 10.00 med ett glas varm dryck.

Planer för 2022

På nyå­ret hop­pas vi att vi kan träf­fas i före­läs­nings­sa­len på Sto­ra Alga­tan 4. Då går vi till­ba­ka till att star­ta kloc­kan 17.30 och lovar att sche­maläg­ga våra träf­far på oli­ka vec­ko­da­gar. Pro­gram­kom­mit­tén pla­ne­rar för en intres­sant före­läs­nings­se­rie under vintermånaderna.

Tid för amaryllis

Botans butik har nu fått in årets ama­ryl­lislö­kar från Hol­land och ett stort antal vari­an­ter finns till för­sälj­ning tis­dag till lör­dag kl. 11.00–15.00. För ama­ryl­lislö­kar gäl­ler som för alla övri­ga varor 10 % rabatt för Botans vän­ner, medan vi får 20 % rabatt på vår­lö­kar. Buti­ken har en lis­ta på medlemmar.

Om medlemskap

Med­lem­ska­pet i Botans vän­ner gäl­ler per kalen­derår och vi hop­pas att de som nyli­gen anslu­tit sig och inte fått del av årets akti­vi­te­ter kän­ner att deras bidrag går till att stöd­ja Bota­nis­ka träd­går­dens verk­sam­het. För dem som anslu­ter sig under decem­ber månad gäl­ler med­lem­ska­pet för 2022.

Med vän­li­ga hälsningar,
Ingrid Lede­bo
för sty­rel­sen för Botans vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 5 =