Julbrev till Botans vänner 2021

Julskyltning i Botan 2021. Foto: Dan Abelin.

Jul­skylt­ning i Botan 2021. Foto: Dan Abelin.

Dah­lia­ra­bat­ten har grävts upp och knö­lar­na vilar i ett svalt växt­hus. Gink­go­trä­den har tap­pat sina lysan­de gula löv och mar­ken i Botan har redan varit snötäckt. Det är vin­ter – till och med i Lund. Pro­me­na­der­na genom Botan bju­der nu på vajan­de gräs­bu­ket­ter och vin­ter­grö­na klät­ter­väx­ter. Många bus­kar har kvar sina röda och svar­ta bär och vi kan beund­ra de nak­na trä­dens vack­ra grenverk.

Verksamhetsåret 2021

Förs­ta gång­en vi kun­de sam­las till en med­lems­ak­ti­vi­tet var när det upp­skjut­na års­mö­tet hölls den 16 juni. Efter för­e­nings­för­rätt­ning­ar­na fick vi en trev­lig vis­ning av ”På gång i Botan”, då vi bland annat fick beund­ra det smak­fullt nyre­no­ve­ra­de Agardhianum.

Under hös­ten har vi kun­nat genom­fö­ra väl­be­sök­ta vis­ning­ar utom­hus – i sep­tem­ber ”Tid för skörd”, i okto­ber ”Hös­tens fär­ger” och i novem­ber ”Kom­po­ste­ring”. Förs­ta sön­da­gen i advent inbjöds vi tra­di­tio­nellt att invi­ga årets vin­terut­ställ­ning ”Fan­tas­tis­ka frön”. Vi är tack­sam­ma för att Botans per­so­nal är så gene­rö­sa med sin tid och sitt kunnande.

Planer för 2022

Pro­gram­grup­pen har bokat in en rad intres­san­ta före­drag för näs­ta säsong, och vi vill redan nu berät­ta att vi hop­pas kun­na inle­da året med att lyss­na på Ben­te Erik­sen, före­stån­da­re för Botan, och Ste­fan Anders­son, pro­fes­sor i bio­di­ver­si­tet vid Bio­lo­gis­ka insti­tu­tio­nen i Lund, som berät­tar om det tema som valts för årets akti­vi­te­ter i Botan ”Den vil­da svens­ka floran”.

Obs! INSTÄLLT. Före­dra­get ”Den vil­da svens­ka flo­ran” äger rum den 18 janu­a­ri då vi träf­fas i sal 128 på Sto­ra Alga­tan 4 kloc­kan 17.30. Det behövs ing­en för­an­mä­lan, före­dra­get är gra­tis för med­lem­mar och kos­tar 50 kr för gäs­ter. Väl­kom­na! Obs! INSTÄLLT.

Nytt medlemsår – ny medlemsavgift

Under 2021 har Botans vän­ner fått många nya med­lem­mar. Över 500 per­so­ner har valt att genom sitt med­lem­skap stöd­ja Bota­nis­ka träd­går­den. När vi nu går in i ett nytt med­lem­sår hop­pas vi få behål­la det­ta stöd. Med­lems­av­gif­ten för 2022 är oför­änd­rad – 200 kr för enskild, 300 kr för familj och 500 kr för orga­ni­sa­tion. Den kan beta­las in redan nu i decem­ber via bank­gi­ro (707‑8769) eller Swish (1230078683). För tidi­ga­re med­lem­mar räc­ker det att tyd­ligt ange nam­net, medan nya med­lem­mar upp­ma­nas att skic­ka ett e‑postmeddelande till oss med kon­takt­upp­gif­ter (botansvannerilund@gmail.com).

Botans butik

Botans butik har lad­dat inför advent med väx­ter och kran­sar som hör julen till. Här finns ock­så många trev­li­ga jul­klap­par. Botans vän­ner har 10 % rabatt på alla inköp. Buti­ken är öppen tisdag–lördag kl. 11–15. Glöm inte att tit­ta in i växt­hu­set där årets vin­terut­ställ­ning ”Fan­tas­tis­ka frön” pågår t.o.m. den 31 januari.

Sty­rel­sen i Botans vän­ner öns­kar medlemmarna
en skön jul- och nyårshelg
genom
Ingrid Ledebo
ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 4 =