Oktoberbrev till Botans vänner

Höstkrokus (Crocus speciosus). Foto: Dan Abelin.

Höstkrokus (Crocus speciosus). Foto: Dan Abelin.

Till Botans vänner i oktober 2016

Drivkraften bakom bildandet av Botans vänner har varit att samla de som vill visa sin uppskattning och uttrycka sitt stöd för Botaniska trädgården och även bidra praktiskt och ekonomiskt. Samtidigt vill vi fördjupa kontakten mellan Botan och vännerna genom att anordna aktiviteter som tangerar Botans verksamhet. I styrelsen arbetar vi nu med att planera programmet för nästa år.

Intresseundersökning

För att satsa på sådana programpunkter som är av intresse för medlemmarna har vi beslutat att göra en intresseundersökning. Den innehåller fem korta frågor där vi ber er prioritera era intresseområden. Enkäten besvaras enklast genom att man klickar på länken nedan och följer instruktionerna.

https://goo.gl/forms/CajxNIgms0TBZTtq1 – enkäten är redan genomförd

Vi ser fram emot era svar senast den 10 november och tackar på förhand för att ni deltar.

Skyltsöndagen den 27 november

Vårt nästa medlemsarrangemang är på skyltsöndagen den 27 november, då Botan har öppet i växthus och butik. För Botans vänner öppnar man redan 10.00 och under ”vår timme” bjuds vi på något varmt att dricka, medan vi studerar vinterns utställning på temat choklad och beundrar växtligheten.

Chokladvisningar 1 och 6 december

Den som vill lära sig mer om choklad är i välkommen att delta i de specialvisningar som äger rum i början av december. För Botans vänner har avsatts två visningstillfällen:

  • 1 december 15.00–16.15
  • 6 december 16.30–17.45

Visningarna sker i små grupper och vi behöver därför anmälan om deltagande till vår e-postadress senast den 17.11. Om du är intresserad skriv till botansvannerilund@gmail.com. För dem vars deltagande bekräftas från oss är anmälan bindande och kostnaden, 40 kr, betalas vid visningen. De som eventuellt inte får plats i föreningens grupper kan anmäla sig till de allmänna visningarna som dock kostar 100 kr.

Ekplantering

I somras berättade vi kort att Botans vänner beslutat att bekosta en av de sju ekar som Botaniska trädgården ska plantera för att utöka sitt artbestånd. Vi har valt ett exemplar av Quercus faginea, en art som har sitt ursprung på Iberiska halvön och som anses bidra till den typiska smaken på jamón ibérico. Planteringen kommer att ske i december i södra delen av trädgården och ”vår” ek kommer att markeras med en liten skylt så att ni kan hitta den.

Medlemskap som julklapp

Slutligen vill vi tipsa om att Botans butik, där Botans vänner har 10 % rabatt på alla inköp, har mycket trevligt som kan passa som julklapp både till barn och vuxna. Ett annat tips är att ge bort ett medlemskap i Botans vänner. Skriv eller mejla till oss så ordnar vi ett medlemskort för 2017 som ni kan lägga i ett paket.

Styrelsen för Botans vänner
genom
Ingrid Ledebo

Fackellilja (Kniphofia galpinii). Foto: Dan Abelin.

Fackellilja (Kniphofia galpinii). Foto: Dan Abelin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 3 =