Junibrev till Botans vänner 2022

Backklöver (Trifolium montanum) i Botan. Foto: Dan Abelin.

Back­klö­ver (Tri­fo­li­um mon­ta­num) i Botan. Foto: Dan Abelin.

Nu är det som­mar i Botan. Rabat­ter­na prun­kar, smör­blom­mor och röd­klö­ver fyl­ler de ruf­si­ga­re delar­na av par­ken och i luf­ten känns en him­melsk doft av rosor och schersmin.

Säsong­ens sista med­lems­ak­ti­vi­tet för Botans vän­ner var en väl­be­sökt och upp­skat­tad stads­vand­ring med Ben­te Erik­sen på temat ”Ogräs på gator och torg”. Men nu blir det inte fler pro­gram­punk­ter för för­e­ning­en för­rän den 5 sep­tem­ber när vi har pla­ne­rat in ett besök i Alnarpspar­ken hos vår vän­för­e­ning där. Väl­kom­na då!

Men Botan har fler aktiviteter.

Sön­da­gen den 19 juni kl. 11.00 till 15.00 arran­ge­ras De vil­da blom­mor­nas dag i Botan.
Lunds bota­nis­ka för­e­ning kom­mer att vara där och möta besö­kar­na, och likaså Fält­bi­o­lo­ger­na. Botan ger kor­ta vis­ning­ar av som­marut­ställ­ning­en och har akti­vi­te­ter för barn.
Buti­ken, växt­hu­sen och café­et är öppna.

Läs mer om des­sa akti­vi­te­ter och övrigt som hän­der i Botan på www.botan.lu.se.

Och mis­sa för all del inte wol­le­mi­an som är ute och luf­tar sig i kru­ka fram­för växt­hu­sen! Den ser ut som en kons­tig gran och upp­täck­tes 1994 i Austra­li­en. Trots att den är lika gam­mal som dino­sau­ri­er­na hade ing­en någon­sin sett en sådan växt. Och nu finns två exem­plar i Botan!

Har du betalat medlemsavgiften för 2022?

Är du osä­ker på om du beta­lat med­lems­av­gif­ten? Skic­ka ett e‑postmeddelande till botansvannerilund@gmail.com och kol­la. Vid våra akti­vi­te­ter har vi med­lems­lis­tor och man kan även beta­la avgif­ten där och då, kon­tant eller med Swish.
Med­lems­av­gif­ten för 2022 är 200 kro­nor för enskild per­son och 300 kr för familj. Den kan beta­las med Swish (1230078683) eller bank­gi­ro (707‑8769).
För gam­la med­lem­mar räc­ker det att ange namn, medan nya med­lem­mar ombeds skic­ka ett mejl med kon­takt­upp­gif­ter till botansvannerilund@gmail.com.
Vårt med­lems­re­gis­ter har endast utrym­me för en e‑postadress per med­lem­skap, var­för vi ber er väl­ja mot­ta­ga­re vid familjemedlemskap.

Med häls­ning­ar från sty­rel­sen i Botans vänner
genom
Eva Björ­klund
ord­fö­ran­de

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 20 =