Sommarbrev till Botans vänner 2021

Tulpanträd (Liriodendron tulipifera). Foto: Dan Abelin.

Tul­panträd (Liri­o­dendron tuli­pi­fe­ra). Foto: Dan Abelin.

Sym­bo­len för Bota­nis­ka träd­går­den, tul­panträ­dets blom­ma, kan just nu beund­ras i verk­lig­he­ten. Det ståt­li­ga trä­det i mit­ten av cir­kel­ra­bat­ten är i full blom. Bla­den kän­ner ni säkert igen från sym­bo­len för Botans vän­ner.

Föreningsstämman

Vår för­e­nings­stäm­ma hölls under den sto­ra tysk­lön­nen i när­va­ro av ett 30-tal med­lem­mar. Vid sty­rel­se­va­let omval­des de leda­mö­ter vars man­dat gått ut och två nya sup­ple­an­ter val­des in – Kerstin Cederlund och Mona Book.

Efter mötet bjöds vi på en vis­ning dels i träd­går­den och dels i det nyre­no­ve­ra­de träd­gårds­kon­to­ret Agard­hi­a­num. FN har för­kla­rat 2021 som ”Fruk­ter­nas och grön­sa­ker­nas år” och Botan föl­jer upp det­ta med som­ma­rens utställ­ning ”Värl­den blir vad vi äter”. Den kan beskå­das utan­för växt­hu­set där det ock­så finns bro­schy­rer med tips och recept på någ­ra trev­li­ga som­mar­rät­ter. Efter att ha till­bring­at fle­ra måna­der i barac­ker och till­fäl­li­ga loka­ler har Botans per­so­nal nu flyt­tat in i det vac­kert reno­ve­ra­de gam­la huset vid nord­väst­ra ingången.

Donera ett träd

I hös­tas plan­te­ra­des elva nya träd som samt­li­ga done­rats av med­lem­mar i Botans vänner.

Träd­be­stån­det behö­ver för­ny­as ytter­li­ga­re och vi und­rar nu om det finns intres­se bland fler med­lem­mar för att done­ra träd. Om så är fal­let hör av er till oss så skic­kar vi mer infor­ma­tion – botansvannerilund@gmail.com

Vad händer till hösten?

Vi pla­ne­rar för vis­ning­ar i Botan under sep­tem­ber och okto­ber men vågar inte sia om det kan bli någ­ra före­läs­ning­ar inom­hus. Mer infor­ma­tion efter sommaren.

Vi öns­kar alla Botan­vän­ner en rik­tigt skön midsommar!

Ingrid Lede­bo
för sty­rel­sen i Botans vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 18 =