Sommarbrev till Botans vänner

Krollilja (Lilium martagon). Foto: Dan Abelin.

Krollilja (Lilium martagon). Foto: Dan Abelin.

Det positiva gensvar som bildandet av vänföreningen till Botaniska trädgården i Lund har bemötts av och den stora uppslutningen vid vårt första möte på Palaestra 23 maj har resulterat i att vi – tre månader efter bildandet – har över 200 medlemmar. De som inte fått sina medlemskort i samband med någon aktivitet kan hämta dessa i Botans butik en tid efter inbetalningen. Medlemskorten behövs endast vid slutna medlemsaktiviteter samt vid inköp i Botans butik där de berättigar till 10 procents rabatt.

De medlemsavgifter som vi fått in kommer att användas för den löpande verksamheten och för framtida aktiviteter. Dessutom har vi bestämt att Botans vänner ska stötta det ekplanteringsprojekt som Botaniska trädgården ska genomföra i höst genom att bekosta en av de ekar som ska planteras. Mer om detta senare.

Styrelsen har tillsammans med Botans personal gjort upp planer för några aktiviteter under hösten som enbart medlemmar i Botans vänner kommer att inbjudas till.

Helgen 17–18 september är det höstfest med äppletema i Botaniska trädgården och på söndagen (18/9) blir det VIP-visning för Botans vänner på temat Träd i Botan.

Botaniska trädgården köper varje år in blomsterlökar av god kvalitet från Holland. I år har man gjort en extra stor beställning för att ge Botans vänner tillfälle att inhandla lökar. Försäljningen kommer att ske i Botans butik tisdag 4 oktober efter normal affärstid och vara öppen enbart för föreningens medlemmar.

I samband med skyltsöndagen 27 november öppnar Botaniska trädgårdens växthus för Botans vänner en timme tidigare och bjuder på något varmt att dricka.

Utöver dessa medlemsaktiviteter vill vi uppmärksamma alla på att Botaniska trädgården under sommaren erbjuder visningar, 6 juli och 3 augusti för alla och 13 juli för 65+. De allmänna visningarna kostar 50 kr minus 10 % medlemsrabatt (och alla visningar för 65+ kräver anmälan). Mer information på www.botan.lu.se

Låt oss påminna om att det snart är dags för Tusen trädgårdar, nämligen söndag 3 juli. Då är det fritt fram för alla trädgårdsälskare att beundra blomprakten i de trädgårdar som finns listade på www.tradgardsriket.se, däribland ”Mariannes trädgård” i Södra Sandby som tillhör Marianne Fridolf i vår styrelse.

Styrelsen för Botans vänner,
genom Ingrid Ledebo,
önskar alla medlemmar en skön blommande sommar.

Olympjohannesört (Hypericum olympicum). Foto: Dan Abelin.

Olympjohannesört (Hypericum olympicum). Foto: Dan Abelin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =