Septemberbrev till Botans vänner 2022

Taiwanskugglilja (Tricyrtis formosana). Foto: Dan Abelin.

Tai­wans­kugg­lil­ja (Tri­cyr­tis formo­sa­na). Foto: Dan Abelin.

Nu är det sep­tem­ber och skör­de­tid. Sto­ra mörk­rö­da kål­hu­vu­den och lysan­de oran­ge pum­por lyser upp bland nyt­to­väx­ter­na i ”köks­träd­går­den” och det grö­na grä­set under frukt­trä­den är täckt av små knall­gu­la krikon.
Nu är dess­utom höst­pro­gram­met för Botans vän­ner klart. Vi star­ta­de redan i mån­dags med ett besök i Alnarpspar­ken, där en myc­ket trev­lig och kun­nig träd­gårds­mäs­ta­re för­de oss runt bland blom­mor och träd.

Höstfägring i Botan 27 september

Tis­da­gen den 27 sep­tem­ber kl. 16.00 är det dags för näs­ta pro­gram­punkt, vil­ket blir en vis­ning i träd­går­den med Botans chef Ben­te Erik­sen, ”Höst­fäg­ring i Botan”. Det gäl­ler att pas­sa på eftersom Ben­te kom­mer att läm­na sin tjänst sena­re i höst!

Stadens miljöanpassning 25 oktober

Tis­dag 25 okto­ber kl. 17.30 bjuds vi på en före­läs­ning av Lin­da Birke­dal, ”Sta­dens mil­jö­an­pass­ning”. Lin­da är mil­jöstra­teg på Lunds kom­mun och kom­mer att berät­ta på vil­ket sätt Lund för­be­re­der sig för oli­ka klimatförändringar.

Insekter, fåglar och naturmiljöer 30 november

Ons­dag 30 novem­ber kl. 17.30 kom­mer Mikael Sörens­son att före­lä­sa om ”Insek­ter, fåg­lar och naturmil­jö­er i Bota­nis­ka träd­går­den i Lund” – en mil­jö han kän­ner väl till från ota­li­ga mor­gon­pro­me­na­der med kika­ren runt halsen.

Jorden runt på 24 växter öppnar 27 november

Den 27 novem­ber öpp­nar årets julut­ställ­ning i växt­hu­sen ”Jor­den runt på 24 väx­ter”. I århund­ra­den har väx­tjä­ga­re rest runt i hela värl­den för att sam­la väx­ter. I utställ­ning­en pre­sen­te­ras berät­tel­ser­na om 24 väx­ter från oli­ka delar av världen.

Gå även in och tit­ta på www.botan.lu.se där du kan läsa om många oli­ka vis­ning­ar och and­ra programpunkter.

Just nu kan vi dess­utom (med för­e­ning­ens spe­ci­el­la rabatt!) köpa fina tul­pan­lö­kar i buti­ken. Dags att pla­ne­ra för våren!

Med häls­ning­ar från sty­rel­sen i Botans vänner
genom
Eva Björ­klund
ord­fö­ran­de

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − 3 =