Julbrev till Botans vänner 2018

Vintergäck (Eranthis hyemalis). Foto: Dan Abelin.

Vin­ter­gäck (Erant­his hye­ma­lis). Foto: Dan Abelin.

Det är gläd­jan­de att så många visar sitt stöd för Bota­nis­ka träd­går­den genom att bli med­lem i Botans vän­ner och del­ta i för­e­ning­ens akti­vi­te­ter. Vi har nu över 400 med­lem­mar och vi ser fram emot ert fort­sat­ta med­lem­skap 2019.

Inför 2019 vill vi sär­skilt väl­kom­na ett 30-tal nya med­lem­mar från Tor­na­hem som får med­lem­ska­pet i jul­klapp av sitt fas­tig­hets­bo­lag. Kanske en idé för fler att ta efter?

Inköp till Botaniska trädgården

Ett huvud­syf­te med vår vän­för­e­ning är att befräm­ja och stöt­ta Bota­nis­ka träd­går­dens verk­sam­het och vi har även i år kun­nat bidra eko­no­miskt genom inköp av sådan utrust­ning som annars inte kun­nat pri­o­ri­te­ras i Botans bud­get. Under året har det bland annat inköpts två elekt­ris­ka gräs­klip­pa­re, ny belys­ning till orkidéhu­set, avfuk­ta­re och fläkt till suc­cu­lent­hu­set, en träd­gårds­sof­fa till växt­hu­set och diver­se väx­ter. Det­ta har del­vis finan­si­e­rats av pri­va­ta dona­tio­ner till för­e­ning­en, vil­ka tack­samt mot­ta­gits, och del­vis av med­lem­sin­täk­ter. Fler inköp är pla­ne­ra­de och allt kom­mer att redo­vi­sas i detalj i bok­slu­tet för 2018.

Besök Botans butik, titta på vinterutställning och köp kalendern

Årets vin­terut­ställ­ning om mos­sor och lavar beskrevs entu­si­as­tiskt av Sofie Olofs­son vid vårt senas­te arrange­mang. Vi rekom­men­de­rar utställ­ning­en i sam­band med ett besök i Botans butik, där man för­u­tom att köpa Botans kalen­der kan få trev­li­ga jul­klapp­stips för alla åld­rar, öppet tis–lör kl. 11–15. Glöm inte att Botans vän­ner har 10 % på alla inköp.

Inför 2019 – föredrag om orkidéer 14 januari

Vi åter­kom­mer i janu­a­ri med infor­ma­tion om vin­terns och vårens pro­gram, men vill redan nu be er boka in mån­da­gen den 14 janu­a­ri. Vi gäs­tas då av Sven Birke­dal, känd orkidéfo­to­graf och ‑expert, som ska berät­ta om »Svens­ka orkidéer«. Plat­sen är Hör­sal 128, Sto­ra Alga­tan 4, och tiden är kloc­kan 17.30.

Vi öns­kar alla Botans vän­ner en skön jul- och nyårshelg!

Sty­rel­sen för Botans vänner
genom
Ingrid Ledebo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + tio =