Januaribrev till Botans vänner 2022

Snödroppar (Galanthus nivalis)

Snö­drop­par (Galant­hus niva­lis). Foto: Dan Abelin.

Pro­gram­kom­mit­tén har pla­ne­rat, intres­san­ta tala­re har bokats och affi­scher och annon­ser pro­du­ce­rats – ja, vi hop­pa­des verk­li­gen att det pro­gram vi pla­ne­rat för Botans vän­ner under vin­ter­må­na­der­na skul­le kun­na genom­fö­ras, men så ser det tyvärr inte ut just nu.

Inställd föreläsning 18 januari

Sty­rel­sen har beslu­tat att med anled­ning av det all­var­li­ga smit­to­lä­get stäl­la in den före­läs­ning som skul­le hål­lits den 18 janu­a­ri. Då skul­le Ben­te Erik­sen, före­stån­da­re i Botan, berät­ta om det tema man i år valt för en rad akti­vi­te­ter i Botan, näm­li­gen ”Den vil­da svens­ka flo­ran”. Vi skul­le ock­så gäs­tats av Ste­fan Anders­son, pro­fes­sor i bota­nik här i Lund, som lovat tala över det­ta ämne.

Eftersom janu­a­ri­fö­re­läs­ning­en skul­le läg­ga grun­den för en stor del av Botans verk­sam­het i år hop­pas vi kun­na sena­re­läg­ga den. Kanske kan vi för­skju­ta det pla­ne­ra­de pro­gram­met, men det är väl säk­rast att inte säga mer om det just nu.

Hela det pla­ne­ra­de pro­gram­met för våren har inte skic­kats ut till er men fun­nits att läsa på hem­si­dan och affi­scher i buti­ken. Vi avvak­tar med vida­re pla­ner och kom­mer att hål­la er uppdaterade.

Mycket på gång i Botan

Medan vårt kul­tu­rel­la och soci­a­la liv går på spar­lå­ga hän­der det myc­ket i Botan:

  • Ett gam­malt hus i träd­går­dens nor­ra del ska byg­gas om till under­vis­nings­lo­kal för den omfat­tan­de peda­go­gis­ka verk­sam­he­ten för Lunds sko­lor. Arbe­tet inleds under våren och beräk­nas vara klart före jul.
  • Paradra­bat­ter­na ska reno­ve­ras och nyplan­te­ras. Plan­tor­na till det­ta bekostas av Botans vänner.
  • Dam­men fram­för det gam­la Bota­nis­ka muse­et ska töm­mas och göras i ord­ning i vår och många nya väx­ter plan­te­ras omkring och i dam­men. Pro­jek­tet blir klart till hösten.
  • Entrén vid kors­ning­en Tunavägen–Östra Vall­ga­tan ska för­ny­as och bland annat få en stör­re cykelparkering.
  • Den sto­ra ombygg­na­den av växt­hu­set är både pro­jek­te­rad och finan­si­e­rad och beräk­nas star­ta våren 2023.
Nytt medlemsår

Stö­det från med­lem­mar­na går näs­tan oav­kor­tat till inköp till Botans verk­sam­het vil­ken lyck­ligt­vis inte påver­kas av pan­de­mins inskränk­ning­ar. Vi hop­pas där­för att få åter­se alla gam­la med­lem­mar när vår verk­sam­het rul­lar igång igen.

Med­lems­av­gif­ten för 2022 kan beta­las med Swish (1230078683) eller bank­gi­ro (707‑8769). Vi skic­kar inte ut inbe­tal­nings­kort. Avgif­ten är 200 kr för enskild per­son och 300 kr för familj. För gam­la med­lem­mar räc­ker det att ange namn, medan nya med­lem­mar ombeds skic­ka ett e‑postmeddelande med kon­takt­upp­gif­ter till botansvannerilund@gmail.com.

Med häls­ning­ar från sty­rel­sen i Botans vänner
genom
Ingrid Lede­bo
ord­fö­ran­de

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 3 =