Sommarbrev till Botans vänner 2018

Vingloka (Smyrnium perfoliatum). Foto: Dan Abelin.

Ving­lo­ka (Smyr­ni­um per­fo­li­a­tum). Foto: Dan Abelin.

Härom­da­gen var vi ett tap­pert gäng som i vårt anle­tes svett drog upp ving­lo­ka på områ­det mel­lan det gam­la muse­et och det vita huset i Botan. Jag beskri­ver plat­sen eftersom det åter­står många gula områ­den, ful­la med ving­lo­ka. Det är tred­je året man gör en extra insats för att på sikt tröt­ta ut ving­lo­kan, som annars hotar att ta över träd­går­den. Vi var gla­da för att få hjäl­pa till med det­ta och Botans per­so­nal var tack­sam­ma. Kanske blir det fler till­fäl­len till lik­nan­de insat­ser, i så fall hör vi av oss till er. Häss­le­kloc­kan har ju ännu inte bör­jat blomma.

Ny styrelse

Vid års­mö­tet den 23 april fick Botans vän­ner nya sty­rel­se­le­da­mö­ter. Ingrid Lede­bo, Mari­an­ne Fri­dolf och Lou­i­se Gri­pen­hov kvar­står då vi val­des i fjol på två år. Jag fort­sät­ter som ord­fö­ran­de, Lou­i­se har fort­fa­ran­de hand om med­lems­re­gist­ret och Mari­an­ne tar över som sek­re­te­ra­re. Göran von Rosen omval­des på två år och kvar­står som kas­sör. Elfe Ols­son och Ingrid Perl­ha­gen, som tidi­ga­re del­ta­git i sty­rel­se­ar­be­tet som sup­ple­ant respek­ti­ve adjun­ge­rad, val­des in i sty­rel­sen på två år och kom­mer att ta hand om pro­gram­pla­ne­ring­en. Vida­re utö­ka­des sty­rel­sek­ret­sen med tre nya sup­ple­an­ter, Eva Björ­klund, Moni­ca Måns­son och Anne-Marie Nor­mark.

Pro­to­kol­let från för­e­nings­stäm­man finns på www.botansvanner.se/wp-content/uploads/2018/05/protokoll_arsstamma180423.pdf

Våryra i Botan

Lör­da­gen den 26 maj kloc­kan 10–12 är det tra­di­tio­nell växt­mark­nad i Botan till­sam­mans med Lunds Träd­gårds­säll­skap. Öpp­na vis­ning­ar och många akti­vi­te­ter för barn finns ock­så på pro­gram­met. Dagen där­på, sön­dag den 27 maj, är det växt­by­tar­dag för förs­ta gång­en. Man kan läm­na in sina väx­ter mel­lan kloc­kan 11 och 12 och byta till sig and­ra mel­lan kloc­kan 12.30 och 14. Läs mer på www.botan.lu.se

Botans vän­ner kom­mer att vara repre­sen­te­ra­de med ett infor­ma­tions­bord båda dagarna.

Klättrande klematis

Årets som­marut­ställ­ning i Botan har temat »Klätt­ran­de kle­ma­tis«. Utställ­ning­en invigs ons­da­gen den 23 maj kloc­kan 10 med en liten cere­mo­ni vid pile­tor­nen i träd­går­dens öst­ra del, vid grin­den mot Ols­högs­vä­gen. Botans vän­ner är väl­kom­na att när­va­ra vid det­ta tillfälle.

Man kan ock­så höra och lära mer om kle­ma­tis vid den spe­ci­al­vis­ning för Botans vän­ner som anord­nas mån­da­gen den 4 juni kloc­kan 17. Vi sam­las vid buti­ken, ing­en för­an­mä­lan, gra­tis för med­lem­mar, 50 kro­nor för gäster.

Om man inte har möj­lig­het att vara med vid des­sa till­fäl­len kan man lad­da ner Botans podd i sin tele­fon – se www.botan.lu.se Sen kan man gå runt i Botan och lyss­na på infor­ma­tion om kle­ma­tis på oli­ka platser.

Nya och gamla medlemmar

Botans vän­ner har under våren fått många nya med­lem­mar och det ger oss eko­no­mis­ka möj­lig­he­ter att stöt­ta Botans verk­sam­het med diver­se inköp som annars inte täcks av deras ansträng­da bud­get. Vi har till exem­pel nyli­gen köpt två bat­te­ri­driv­na gräs­klip­pa­re, den ena med hjälp av en dona­tion till Botans vänner.

De fles­ta av våra med­lem­mar från 2017 har valt att fort­sät­ta sitt med­lem­skap i år. Det­ta brev är det sista som går ut även till de som ännu inte beta­lat in årets med­lems­av­gift. Vi hop­pas ni väl­jer att ock­så i fort­sätt­ning­en stöd­ja verk­sam­he­ten i Botan.

Med­lems­av­gif­ten är oför­änd­rad, 200 kronor/person, 300 kronor/familj och beta­las till vårt bank­gi­ro (707‑8769) eller swishas till (1230078683). Med­lems­kor­tet kom­mer per post efter någ­ra veckor.

Vi åter­kom­mer med infor­ma­tion om hös­tens pro­gram i augusti och öns­kar alla en rik­tigt skön sommar.

Sty­rel­sen för Botans vänner
genom
Ingrid Lede­bo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 9 =