Aprilbrev till Botans vänner 2019

Japanskt prydnadskörsbär (Prunus Sato-zakura-Gruppen). Foto: Dan Abelin.

Japanskt pryd­nads­körs­bär (Pru­nus Sato-zaku­ra-Grup­pen). Foto: Dan Abelin.

Alla träd­går­dar och par­ker är ful­la av vår­blom­mor och det drö­jer nog inte länge för­rän rabat­ten med tusen­tals tul­pa­ner mitt i Botan står i sitt flor.

Årsmöte 9 april

Det tred­je års­mö­tet för Botans vän­ner äger rum näs­ta vec­ka, på tis­dag 9 april, då vi för sista gång­en den­na ter­min träf­fas i Hör­sal 128 på Sto­ra Alga­tan 4. Kal­lel­se har redan skic­kats ut till alla med­lem­mar och till­sam­mans med det­ta brev kom­mer de doku­ment som ska behand­las under stäm­man, d.v.s. dag­ord­ning, års­be­rät­tel­se och för­slag till sty­rel­se. Des­sa hand­ling­ar kom­mer inte att delas ut under mötet, utan enbart visas som bil­der, var­för den som vill ha pap­persko­pi­or till­gäng­li­ga upp­ma­nas att skri­va ut hemma.

Års­mö­tes­för­hand­ling­ar­na inleds kloc­kan 17.30. När vi tagit oss ige­nom for­ma­li­te­ter­na blir det en paus med för­frisk­ning­ar och där­ef­ter kom­mer Ben­te Erik­sen från Botan att berät­ta om allt som är på gång i trädgården.

Så får vi en före­läs­ning av Marie Widén om »Japansk träd­gård och hantverk«.

Vi hop­pas få se många trog­na Botan­vän­ner­na där. Ta gär­na med en gran­ne eller vän som ännu inte bli­vit med­lem. Det­ta är ett bra till­fäl­le att få infor­ma­tion om vad det inne­bär att vara med­lem i Botans vän­ner. Som van­ligt krävs ing­en för­an­mä­lan. Mötet är gra­tis för med­lem­mar och före­dra­get kos­tar 50 kro­nor för gäster.

Visning 8 maj

Vi får en gui­dad vis­ning av Sofie Olofs­son i Bota­nis­ka träd­går­den 8 maj. Hon tar oss runt på en pro­me­nad och berät­tar om »Rho­do­dendron och and­ra vår­blom­man­de bus­kar och träd«. Vi sam­las utan­för växt­hus och butik och vis­ning­en bör­jar kloc­kan 17.30. Ing­en avgift för med­lem­mar, 50 kr för gäster.

Våryra i Botan 25–26 maj

Sista hel­gen i maj blir det tra­di­tio­nell våry­ra i Botan med växt­mark­nad på lör­da­gen och växt­byte på sön­da­gen. Läs mer om Botans övri­ga akti­vi­te­ter på www.botan.lu.se

Vår­li­ga häls­ning­ar från sty­rel­sen för Botans vänner
genom
Ingrid Lede­bo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 3 =