Julbrev till Botans vänner 2020

Julskyltning i Botan 2019

Jul­skylt­ning i Botan 2019. Foto: Dan Abelin.

Bota­nis­ka träd­går­den har kanske ald­rig varit så väl­be­sökt som det­ta under­li­ga år. Blomprak­ten har loc­kat oss till fre­kven­ta pro­me­na­der och de som inte haft till­gång till egen träd­gård har hål­lit läse­cirk­lar, för­e­nings­mö­ten, födel­se­dags­fes­ter och på sena­re tid till och med glöggpar­ty i Botan. Upp­skatt­ning­en av Botan syns ock­så i ett ökan­de med­lem­san­tal under hösten.

För Botans vän­ner kan vi kon­sta­te­ra att vi lyc­kats genom­fö­ra ett pro­gram med två intres­san­ta före­läs­ning­ar, i janu­a­ri och feb­ru­a­ri, och där­ef­ter års­mö­te och fem vis­ning­ar som alla sam­la­de många Botan­vän­ner. Vi är myc­ket tack­sam­ma att Ben­te Erik­sen och Sofie Olofs­son varit så gene­rö­sa med sin tid och sitt enga­ge­mang för föreningen.

Nya träd i Botan

Många gam­la träd har tagits ner i år och bestån­det behö­ver för­ny­as och kom­plet­te­ras. Under sen­hös­ten har elva träd plan­te­rats, samt­li­ga done­ra­de av med­lem­mar i Botans vän­ner. En vis­ning för att berät­ta om des­sa träd var pla­ne­rad i decem­ber men har flyt­tats till näs­ta år. För den som vill vand­ra runt på egen hand och iden­ti­fi­e­ra de nya trä­den bifo­gar vi en kar­ta där de är utmärk­ta. Träd­för­ny­el­sen kom­mer att fort­sät­ta näs­ta år.

Karta över nya träd i Botan 2020

Kar­ta över nya träd i Botan 2020 (pdf i nytt fönster).

Botans butik

Botans butik, som är stängd sedan novem­ber, genom­för­de en lyc­kad nät­för­sälj­ning av sitt sto­ra sor­ti­ment av ama­ryl­lislö­kar. Det gick så bra att allt var slut­sålt på någ­ra dagar och många und­ra­de var­för de inte kom fram på den utskic­ka­de länken.

Vinterutställningen 2020

Årets vin­terut­ställ­ning, som visar julens och vin­terns väx­ter, är arran­ge­rad i de sto­ra odlings­lå­dor­na utan­för växt­hu­set och i en när­be­lä­gen rabatt. Vac­ker och stämningsfullt!

Sty­rel­sen i Botans vän­ner öns­kar medlemmarna
en skön jul- och nyårshelg
genom
Ingrid Lede­bo
ord­fö­ran­de

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 9 =