Sommarbrev till Botans vänner 2020

Sommartulpaner (Tulipa sprengeri). Foto: Dan Abelin.

Som­mar­tul­pa­ner (Tuli­pa spren­ge­ri). Foto: Dan Abelin.

Vårt års­mö­te avhölls i strå­lan­de sol­sken och vac­ker gröns­ka i Bota­nis­ka träd­går­den. Fle­ra loja­la med­lem­mar hade mött upp – dock inte för många. Pro­to­kol­let från stäm­man kom­mer att dis­tri­bue­ras. Sty­rel­sen har fått en ny kas­sör, Jac­quet­te Lytt­kens Lin­dén. Den tidi­ga­re kas­sö­ren, Göran von Rosen, som är en av grun­dar­na till för­e­ning­en, avtac­ka­des och kom­mer att kvar­stå som sup­ple­ant. Övri­ga sty­rel­se­le­da­mö­ter fort­sät­ter att enga­ge­ra sig för Botans verksamhet.

Visning i Botan 2 juni

Vi är gla­da att kun­na bekräf­ta att den sista pro­gram­punk­ten för våren, näm­li­gen den gui­da­de vis­ning­en av Ben­te Erik­sen om ”Inva­si­va främ­man­de arter” kom­mer att äga rum som pla­ne­rat. Vi träf­fas tis­da­gen den 2 juni kl. 17.30 utan­för buti­ken och hop­pas att både max­an­tal och minav­stånd ska kun­na upprätthållas.

Insatser för Botan

I dagar­na plan­te­ras som­mar­ra­bat­ten i Botan och plan­tor­na är lik­som i fjol spons­ra­de av Botans vän­ner. Njut av den och känn gläd­je över din insats.
Hjälp gär­na till att vär­va fler med­lem­mar till Botans vän­ner. Med alla inställ­da akti­vi­te­ter under coro­na­pan­de­min så är pro­me­na­der­na i Botan kanske ännu mer vär­de­ful­la och upp­skat­ta­de än tidi­ga­re år. Dock ser vi att med­lem­san­ta­let bli­vit lidan­de av att vi inte har träf­fats så ofta.

Vad händer nu?

Den sto­ra växt­mark­na­den i Botans regi är inställd, men Botans butik erbju­der som van­ligt plan­tor och blom­mor och är öppen tis­dag till lör­dag kl. 11–15. Botans vän­ner har 10 % på alla inköp. Läs mer om vad som hän­der i Botan på www.botan.lu.se.
Vis­ning­en av ”Klonar­ki­vet”, d.v.s. köks- och pryd­nads­väx­ter som är en del av det svens­ka kul­tur­ar­vet, är flyt­tad till den 2 sep­tem­ber kl. 14.
Vad gäl­ler övrig pro­gram­verk­sam­het inför hös­ten så åter­kom­mer vi i augusti.

Vi öns­kar er en skön som­mar – kanske ses vi i Botan!

Ingrid Lede­bo
för sty­rel­sen i Botans vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 6 =