Januaribrev till Botans vänner 2019

Röd solhatt (Echinacea purpurea). Foto: Dan Abelin.

Bi på röd sol­hatt (Echi­na­cea pur­pu­rea). Foto: Dan Abelin.

Trev­ligt att se så många gam­la och nya med­lem­mar den 14 janu­a­ri, då vårt verk­sam­hets­år star­ta­de med ett väl­be­sökt före­drag om svens­ka orkidéer.

Medlemskap

Det­ta brev har dis­tri­bu­e­rats till alla som varit med­lem­mar under 2018 med för­hopp­ning­en att ni vill fort­sät­ta att stöt­ta Botans verk­sam­het. Vi note­rar tack­samt alla med­lems­av­gif­ter som redan ström­mat in.
För att för­nya eller teck­na med­lem­skap i vän­för­e­ning­en beta­las med­lems­av­gif­ten, 200 kr för enskild och 300 för familj, med bank­gi­ro (707‑8769), Swish (1230078683) eller kon­tant vid före­läs­ning­ar. Vi har i år slo­pat med­lems­kor­ten och bevis på din betal­ning får du genom att du nås av våra utskick. Som med­lem går du gra­tis på våra fles­ta före­drag och vis­ning­ar och får 10 % rabatt på inköp i Botans butik. Aktu­el­la med­lems­lis­tor finns både i buti­ken och vid våra möten.

Föredrag 19 februari

Vi gäs­tas av Maj Rund­löf från Bio­lo­gis­ka insti­tu­tio­nen den 19 feb­ru­a­ri. Hen­nes forsk­ning inom bio­di­ver­si­tet hand­lar om pol­li­na­tö­rer och som titel på sitt före­drag har hon valt »Från hum­la till jord­gub­be: om pol­li­na­tö­rer och deras tjäns­ter«. Plat­sen är Hör­sal 128, på Sto­ra Alga­tan 4 och tiden är kloc­kan 17.30. Fritt inträ­de för med­lem­mar, 50 kr för gäster.

Föredrag 20 mars

Ben­te Erik­sen, före­stån­da­re för Bota­nis­ka träd­går­den, kom­mer till oss ons­da­gen den 20 mars och talar över ämnet »Bota­ni­kens trå­dar«. Hen­nes före­drag hand­lar om oli­ka typer av fiber från väx­ter som används hant­verks­mäs­sigt och indust­ri­ellt. Det­ta har anknyt­ning till en som­marut­ställ­ning som Botan anord­nar i sam­ar­be­te med bland and­ra Kul­tu­ren, där tex­tili­er gjor­da av växt­fib­rer kom­mer att visas. Plat­sen är som van­ligt Hör­sal 128 på Sto­ra Alga­tan 4 och tiden är 17.30. Fritt inträ­de för med­lem­mar, 50 kr för gäster.

Årsmöte 9 april

Tis­da­gen den 9 april är det dags för vårt års­mö­te i Hör­sal 128 på Sto­ra Alga­tan 4. Vi inle­der kl. 17.30 med års­mö­tes­för­hand­ling­ar och sty­rel­se­val. Efter en paus med för­frisk­ning­ar får vi en upp­da­te­ring av vad som hän­der i Bota­nis­ka träd­går­den av Ben­te Erik­sen. Där­ef­ter kom­mer Marie Widén, f.d. före­stån­da­re i Botan, att berät­ta om sina upp­le­vel­ser från en resa till Japan under ämnet »Japansk träd­gård och hantverk«.

Visning 8 maj

Till våren kan vi åter nju­ta av blomprak­ten i Botan och Sofie Olofs­son, inten­dent i Botan, tar oss med på en vand­ring i träd­går­den med temat »Rho­do­dendron och and­ra vår­blom­man­de bus­kar och träd«. Vi sam­las kloc­kan 17.30 utan­för buti­ken. Gra­tis för med­lem­mar, 50 kr för gäster.

Botans program

Botans pro­gram för vin­tern och våren inne­hål­ler både de väle­ta­ble­ra­de vis­ning­ar­na för all­män­he­ten och för seni­o­rer förs­ta respek­ti­ve and­ra ons­da­gen i måna­den och nyin­tro­du­ce­ra­de famil­je­vis­ning­ar och kvälls­vis­ning­ar. Läs mer om det­ta på www.botan.lu.se Våry­ran med växt­mark­nad är pla­ne­rad till hel­gen 25–26 maj.

Sty­rel­sen för Botans vänner
genom
Ingrid Lede­bo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − sex =