Augustibrev till Botans vänner

Botans kalender. Foto: Dan Abelin.

Botans kalen­der. Foto: Dan Abelin.

Änt­li­gen har vi fått lite regn och sva­la­re väder. Väx­ter­na i Botan, lik­som i alla and­ra träd­går­dar, har lidit under som­ma­ren och tack vare viss vatt­ning nat­te­tid har rabat­ter och käns­li­ga träd överlevt.

Visning av medelhavsväxter

Vi drar igång hös­tens pro­gram redan näs­ta vec­ka. På tis­dag den 21 augusti kl. 17.30 tar Ben­te Erik­sen oss med på en rund­vand­ring i Botan och pra­tar om medel­havs­väx­ter. Sam­ling utan­för buti­ken, ing­en för­an­mä­lan, gra­tis för med­lem­mar, 50 kr för gäs­ter. Ta gär­na med med­lems­kor­tet, men om du inte hit­tar det så har vi medlemslistor.

Botans kalender

På års­mö­tet berät­ta­de vi att Botans vän­ner ska ge ut en kalen­der för 2019. Dan Abe­lin, tidi­ga­re sty­rel­se­le­da­mot, vars vack­ra bil­der vi sett på alla tryck­sa­ker från Botans vän­ner, har pro­du­ce­rat kalen­dern som en gåva till vän­för­e­ning­en. Kalen­dern är nu tryckt och kom­mer att pre­sen­te­ras för med­lem­mar­na vid vis­ning­en den 21 augusti. Den kom­mer där­ef­ter att säl­jas i Botans butik och alla intäk­ter av för­sälj­ning­en till­fal­ler Bota­nis­ka träd­går­den. Pris 150 kr för med­lem­mar och 175 kr för övriga.

Höstbrev inom kort

Vi åter­kom­mer snart med mer infor­ma­tion om hela hös­tens program.

Sty­rel­sen för Botans vänner
genom
Ingrid Ledebo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 17 =