Novemberbrev till Botans vänner

Kakao (Theobroma cacao). Foto: Dan Abelin.

Kakao (Theobroma cacao). Foto: Dan Abelin.

Till Botans vänner i november 2016

Styrelsen för Botans vänner träffades häromdagen för att sammanfatta de senaste månadernas aktiviteter och planera verksamheten för nästa halvår. Vi gläder oss redan åt flera punkter på vårterminens program och hoppas att de kommer att samla många medlemmar. Det slutgiltiga programmet skickas ut i januari.

Resultat från intresseundersökningen

Stort tack för alla synpunkter som kom in i samband med förra månadens intresseundersökning. Vi fick drygt 60 svar, vilket motsvarar 30 % av medlemmarna. Nästan alla vill se föreläsningar och visningar på programmet och vi har fått flera förslag på ämnen. Cirka häften vill också ha eftermiddagsmöten med kaffe och föredrag och ungefär lika många tycker att dagsutflykter skulle vara intressant. Vi har tagit allt detta i beaktande vid planeringen av nästa års program.

Skyltsöndagen den 27 november

Vårt nästa medlemsarrangemang är på skyltsöndagen den 27 november, d.v.s. om några dagar. Botaniska trädgården öppnar växthus och butik för oss redan 10.00 och bjuder på något varmt att dricka. Under en timme kan vi studera vinterns utställning på temat choklad och beundra växtligheten. Allmänheten har tillträde 11.00–15.00.

Chokladvisningar

Våra chokladvisningar den 1 och 6 december blev snabbt fulltecknade och de som fått bekräftelse på deltagande är välkomna. Biljett löser man i butiken i samband med visningen.

Ekplantering

Den som promenerat i Botan de senaste dagarna har sett att det på den södra planen förberetts för plantering av de nya ekarna genom att stora hål tagits upp. Planteringen kommer att ske andra veckan i december. Håll utkik efter vår ek, Quercus faginea, som kommer att utmärkas av en liten skylt.

Presentkort på medlemskap

Vi har tagit fram ett presentkort som kan användas om man vill ge bort ett medlemskap i Botans vänner för 2017 som julklapp. Det kommer att finnas tillgängligt vid våra aktiviteter 27 november, 1 december och 6 december. Man kan också betala in avgiften till bankgiro 707-8769 eller swish 1230078683 (enskilt 200 kr, familj 300 kr) samtidigt som man bekräftar detta och lämnar information om mottagare via e-post till oss – botansvannerilund@gmail.com Presentkortet/medlemskortet hämtas i Botans butik efter någon vecka.

Andra julklappstips

Glöm inte att Botans butik har mycket trevligt som kan passa som julklapp både till barn och vuxna och att vi har 10 % rabatt på alla inköp (öppet tisdag–lördag 11–15).

Vad händer 2017?

Låt oss till slut avslöja lite om planerna för nästa år. Det blir eftermiddagskaffe med litet föredrag under januari, februari och mars. Boka gärna onsdagen 22 januari 15.00 för detta, så återkommer vi med närmare detaljer. Det blir också en heldagsutflykt till Göteborgs botaniska trädgård i maj.

Vi önskar alla medlemmar en skön jul- och nyårshelg!

Styrelsen för Botans vänner
genom
Ingrid Ledebo

Japanskt glasbär (Callicarpa japonica). Foto: Dan Abelin.

Japanskt glasbär (Callicarpa japonica). Foto: Dan Abelin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + tretton =